День пам'яті та перемоги над нацизмом у ІІ Світовій війні

Від цього року 8 травня,разом з усією Європою,Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у 2 світовій війні– день вшанування загиблих воїнів, жертв війни та воєнних злочинів, депортацій та жертв злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої світової війни.

Саме на території України відбувалися найзапекліші бої усієї війни. Тисячі знищених міст та сіл і мільйони втрачених людських життів…

Друга світова війна не оминула жодної української родини. Такою дорогою ціною була здобута Перемога над нацизмом та звільнення України й усієї Європи.

Ми маємо завжди пам’ятати про це заради нашого майбутнього, вшановувати та берегти меморіали й могили воїнів Другої світової та всіх невинно полеглих у тій страшній війні.

Ніколи знову-основний меседж цього дня. Але знову…знову Україна вимушена боронити свою землю, відстоювати свободу, незалежність, територіальну цілісність.Ніхто не забутий!Ніщо не забуте!І ми не забудемо і не пробачимо!Пам'ятаємо,перемагаємо!

Вічна і світла пам’ять полеглим!

У ЗШ N°1 вшанування пам'яті жертв війни відбулося через акцію "Посади квітку в пам'ять про Героїв ".Вся шкільна родина зібралася біля пам'ятника воїнамам-визволителям с.Табурище та прикрасила його барвистими квітами.

...Я на вбогім сумнім перелозі

Буду сіять барвисті квітки,

Буду сіять квітки на морозі,

Буду лить на них сльози гіркі.

І від сліз тих гарячих розтане

Та кора льодовая, міцна,

Може, квіти зійдуть — і настане

Ще й для мене весела весна...

Леся Українка

/Files/images/IMG-f19c94893f40287e7ea9b6150befb331-V.jpg

/Files/images/IMG-904e607e089474c686952f0c25a5aab9-V.jpg

/Files/images/IMG-4b87d6b297a790d78c5e23950378c767-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 33

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.